Napoli springt over Juve na scoreloos gelijkspel

Wouter Laeremans

Napoli en Palermo konden de weg naar de goal niet vinden. Ook Parma-Udinese en Sampdoria-Catania eindigden op een gelijkspel. Atalanta deed een goede zaak met een thuiszege tegen Lazio.

Napels en palermo speelden 0-0 gelijk in het San Paulistadion. Nieuwkomer Dossena mocht even na het uur debuteren. De thuisploeg blijft verbazen in de Serie A. Het wordt vierde in de stand met een punt meer dan Juventus. Palermo komt ook opzetten en staat voorlopig zesde.

Atalanta versloeg Lazio met 3-0 en springt over Catania naar de achttiende plaats. De thuisploeg greep de Romeinen direct bij de keel. Kapitein Cristiano Doni kopte na vier minuten een vrije trap voorbij Muslera en verschalkte de doelman vijf minuten later opnieuw met een hard schot vanuit de kleine rechthoek.

Simone Padoin zette tien minuten voor rust de eindstand op het bord. Met een prachtige krul in de verste hoek besliste hij de match.

Parma en Udinese speelden 0-0 gelijk. De bezoekers mochten een uur tegen tien spelen na de uitsluiting van Galloppa, maar de bal wilde niet voorbij Mirante. Parma verknoeide zelf ook de kans op de zege. Handanovic pakte al na 25 minuten een strafschop van Amoruso, nadat Zapata Dzemaili tegen de grond had gewerkt.

Sampdoria en Catania hielden elkaar ook in evenwicht, het werd 1-1 in Genua. Sampdoria-spits Pazzini maakte van op de stip de openingstreffer van Llama ongedaan.