Schalke verliest weer en verkeert in crisis

Manuel Gonzalez
| 6 reacties

Schalke versterkte zich in het tussenseizoen voor vele tientallen miljoenen met toppers als Huntelaar en Raul, maar de motor geraakt maar niet aan de praat. Ze verloren de Ruhrderby met 1-3 van Dortmund.

De Japanner Kagawa zette de bezoekers in de twintigste minuut op voorsprong. De verstomming sloeg toe in Gelsenkirchen, want het wil maar niet lukken dit seizoen voor het hyperambitieuze Schalke.

Toen Kagawa net voor het uur zijn tweede treffer van de avond scoorde, was de partij beslist. Lewandowski zorgde in de 86ste minuut zelfs nog voor 0-3. Aanwinst Huntelaar wist in de 88ste minuut nog te milderen, maar het baatte niet meer.

Het thuispubliek kon de nederlaag maar matig appreciëren en floten de thuisspelers uit. Schalke start het seizoen met een dramatische nul op twaalf. Het is daarmee officieel crisis in Gelsenkirchen nadat in de zomer vele miljoenen werden geïnvesteerd in een team dat voor de titel moest strijden.

In een andere partij speelden Bayer Leverkusen en Nürnberg, het team van Timmy Simons, 0-0 gelijk.