Lokeren deelt de punten met AA Gent
Melissa Maes

AA Gent pakt een punt op Daknam. Daar mag het blij mee zijn, want Lokeren had in het slotkwartier de beste kaarten om het laken naar zich toe te trekken.

Melissa Maes in Lokeren

AA Gent moet zich tevreden stellen met een puntje. Ondanks het meeste balbezit, had de thuisploeg de gevaarlijkste kansen. Blauw-wit blijft voorlopig derde, maar Standard kan mits winst evenveel punten verzamelen.

Lokeren weet wat efficiëntie betekent. Na ruim twintig minuten spelen waren de Waaslanders voor het eerst in de partij uitgebroken en Benji De Ceulaer zette doelman Sergio Padt op het verkeerde been.

Nochtans leek de openingsgoal aan de andere kant te vallen. De thuisploeg liet AA Gent het spel bepalen, maar de vrije trappen en hoekschoppen werden niet benut. Een kwartier voor rust moest goalie Jugoslav Lazic zich toch gewonnen geven. Rémi Maréval liep zich goed vrij bij een hoekschop van Christian Brüls.

Ondanks de twee doelpunten, was de eerste helft niet echt opwindend. AA Gent had het meest balbezit, maar de aanvallende acties waren toch weinig overtuigend.

De tweede periode begon veelbelovend voor Sporting: twee mogelijkheden in vijf minuten tijd. De kopkans voor Giorgos Galitsios verdween net over het doel van de bezoekers. Net daarvoor maakte Koen Persoons nog kennis met César Arzo.

AA Gent herpakte zich en net als in de eerste helft kwam het initiatief van de bezoekers. Yaya Soumahoro tekende bijna het doelpunt van de week op zijn naam. De aanvaller devieerde de hoekschop van Brüls met een prachtig hakje, maar de bal ging net voorlangs.

Het slotkwartier was nog bijzonder spannend. De Ceulaer dicht bij de 2-1, maar de lange Nederlandse keeper liet zich geen tweede keer vangen. AA Gent kwam nog enkele keren goed weg.