Sevilla bedwingt laagvlieger Santander

Tomas Taecke

Sevilla kende donderdagavond weinig problemen met het laaggeklasseerde Santander (0-3). Stadsgenoot Betis gaf op zijn beurt een driepunter weg in de slotfase tegen Espanyol.

Donderdagavond werden nog enkele wedstrijden van de 29ste speeldag in de Primera Division afgewerkt. Middenmoter Sevilla zette een goeie stap richting Europees voetbal door Santander op eigen veld te verslaan. Na de 0-3-zege sluit de Andalusische club weer aan bij de bovenste helft van de klassering. Jesus Navas scoorde voor de rust, na de pauze nam Del Moral met twee goals alle twijfels weg.

Nog donderdagavond maakte Betis lang aanspraak op de zege tegen Espanyol. Tien minuten voor inrukken zorgde Martin voor de openingstreffer, maar in de slotfase redde Pandiani een punt voor de Catalanen (1-1).