Oudenaarde en Centre-La Louvière in poleposition voor finale

carol Vander Cruyssen

In de halve finales eindronde promotie tweede klasse hebben Centre en Oudenaarde een goede uitgangspositie verworden. Oudenaarde speelde 1-1 op Virton en de Wolven haalden het met het kleinste verschil tegen Tienen. Zondag zijn er de terugmatchen.

In deze halve finales mocht Tienen, barragist uit tweede klasse zijn entree maken. Er bestaan echter leukere matchen dan een verplaatsing naar het Tivolistadion. In een evenwichtige eerste helft vielen er wat kansjes langs beide kanten. De bezoekers claimden wel een strafschop na een duwfout. In de tweede helft drukten de Wolven meer door en kregen een strafschop nadat Rocky Peeters de bal met de arm beroerde. Delabay zette die feilloos om en bezorgde zijn ploeg hiermee een uitstekende uitgangspositie, zeker omdat het geen tegendoelpunt incasseerde. In de andere wedstrijd pikten de bezoekers wel een belangrijk tegendoelpunt mee. Thuisploeg Virton kwam al vroeg op voorsprong toen een voorzet van Saintini afweek en zo tot bij Yéyé belandde, die maar binnen te duwen had. Oudenaarde kreeg halverwege de eerste helft een unieke gelegenheid op de gelijkmaker. Na hands ging de bal op de stip, maar Klaas Van den Bossche trapte de strafschop naast. Even later kwamen de bezoekers toch op gelijke hoogte, toen De Jonckheere met wat geluk een voorzet van Schamp verzilverde. In een ware cupmatch kregen beide ploegen nog enkele kansen op en doelpunt, maar er werd niet meer gescoord. Zondag staan in Oudenaarde en Tienen de terugmatchen op het menu.