Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Upton Park
Liverpool pakt belangrijke uitzege

Liverpool heeft voor de tweede keer op rij kunnen winnen in de Premier League. In en tegen West Ham boog het een achterstand om in een 2-3 overwinning. Liverpool komt zo naast West Ham in de stand.

Op Boleyn Ground was het Liverpool die de sterkste start nam. Al na tien minuten kon Johnson de score openen. Daarna herstelde de Londenaars van West Ham het evenwicht in de wedstrijd. Iets na het halfuur dwong het een strafschop af, die door Noble werd omgezet. Toen Gerrard vlak voor rust een owngoal maakte, was Liverpool terug bij af.

Een kwartier voor tijd was het nog steeds 2-1 voor de thuisploeg, maar toen zette Liverpool alles recht op minder dan vijf minuten. Cole maakte de gelijkmaker en Jonjo Shelvey maakte de levensbelangrijke derde goal. Door de zege komt Liverpool naast West Ham in de stand, op vier punten van de vierde plaats die recht geeft op Champions League-voetbal.