Benfica wint makkelijk in Estoril

Ook Benfica heeft dit weekend geen steek laten vallen in de Portugese competitie. Het won met 1-3 op het veld van Estoril en kan zo met vertrouwen uitkijken naar de topper van volgende week tegen Porto.

Gaitan opende tien minuten voor rust de score voor Benfica. Op het uur wist Lima de score te verdubbelen en nog vijf minuten later was de wedstrijd helemaal gespeeld met een derde doelpunt van de ploeg uit Lissabon via Salvio. Gonçalo scoorde enkele minuten voor tijd nog een eerreddend doelpunt voor de thuisploeg, maar verder raakte Estoril niet meer.

Benfica staat nu terug drie punten voor op Porto, dat wel een wedstrijd te goed heeft. Volgende week ontvangt Benfica datzelfde Porto in een onvervalste topper. Estoril blijft hangen in de middenmoot en heeft nu drie punten achterstand op Rio Ave, dat als vijfde de laatste Europese plaats bezit.