Zwevegem boekt belangrijke winst in strijd tegen degradatie

In de provincie West-Vlaanderen werden gisteren een aantal inhaalwedstrijden afgehaspeld. In eerste provinciale hield Zwevegem Sport 3 belangrijke punten thuis in de strijd om de degradatie. Club Roeselare werd met 3-2 verslagen.

De bezoekers begonnen nochtans het best aan de partij. Al na 10 minuten bracht Oplinus zijn ploeg op voorsprong na een corner van Denys. Zwevegem Sport verhoogde de druk en ging resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk ook via aanvoerder Dosquet. Zwevegem wou meer en kreeg die ook. Een vrije trap van Viaene werd door Vande Walle in doel verlengd.

De thuisploeg dacht met een voorsprong te kunnen gaan rusten, maar net voor het rustsignaal strafte Delporte een foutje van de thuisgoalie af: 2-2. In de tweede helft bezorgde Vantieghem zijn ploeg 10 minuten voor het einde de belangrijke driepunter.

Ook in de lagere regionen werd er gisteren nog gevoetbald. Wevelgem City liet zich in 2e B bijna verrassen bij rode lantaarn Luingnois. Het won uiteindelijk wel met 3-4 waardoor het zich opnieuw kan nestelen bij de top.

In 3e provinciale B tenslotte raakte Nieuwpoort, momenteel op een 2e plaats, niet verder dan een scoreloos gelijkspel bij het voorlaatst gerangschikte Loppem.