Bekerverhaal voorbij voor meerdere tweedeklassers

Timothy Collard
| 2 reacties

Vanmiddag stonden er heel wat wedstrijden op het programma in de vierde ronde van de Beker van België. De tweedeklassers kwamen in actie en enkele onder hen lieten zich meteen verrassen.

Dat Antwerp zich liet verrassen door Bocholt, dat kon u HIER op Voetbalkrant.com al lezen. De Great Old was niet de enige club die er meteen uit ging, ook Eendracht Aalst en Sint-Truiden moesten er onder meer aan geloven. Hieronder een overzicht.

Aalst-Temse  2-4

De Ajuinen namen het op tegen Temse, maar konden de derdeklasser niet opzij zetten. Onwuekelu opende de score na acht minuten en wiste vlak voor de pauze de gelijkmaker van Janssens nog uit.

Aalst moest in de tweede helft vol aan de bak, maar liep een kwartier voor tijd tegen de 1-3 aan. Vanbelle bracht de Oost-Vlaamse club nog terug in de wedstrijd vanop elf meter, maar De Langhe legde in blessuretijd de 2-4-eindstand vast.

Sint-Truiden – Leopoldsburg  1-2

Sint-Truiden verslikte zich dan weer in Leopoldsburg. De troepen van Yannick Ferrera waren niet bij machte om de vierdeklasser uit te schakelen. STVV kwam 0-2 achter en toen Edmilson de tweedeklasser opnieuw in de wedstrijd bracht, pakte Dequevy rood. Het bleef uiteindelijk bij 1-2 en zo zal ook STVV dit jaar niet in actie komen tegen een eersteklasser.

Verder lieten ook RWDM Brussels, Hoogstraten en Virton zich verrassen door een op papier kleinere ploeg. Roeselare, Lommel, Eupen, Dessel, Geel, White Star Brussel, Tubeke, Moeskroen-Péruwelz, Wezet en Heist plaatsten zich wel allen voor de vijfde ronde van de beker en komen volgend weekend opnieuw in actie.