Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Tsentralniy Stadion Kazan
Zulte Waregem gaat zwaar onderuit in tweede helft

Zulte Waregem staat na twee wedstrijden met een 1 op 6 in groep D van de Europa League. Het verloor in het verre Rusland met 4-0 van Rubin Kazan, dat fier leidt in de poule.

Zulte Waregem was gewaarschuwd na de 2-5 overwinning van Rubin Kazan in en tegen Maribor. Zelf had het 'maar' gelijkgespeeld tegen Wigan, dus elk punt dat kon gepakt worden was een leuke bonus voor de troepen van Dury.

Dat deed hij met de verwachte elf. Godeau en Colpaert zitten ziek en geblesseerd thuis, dus stond Malanda opnieuw centraal achterin en moesten Kums en Skúlason samen de Russen afweren op het middenveld.

Slaapverwekkende eerste helft

In de eerste helft lukte dat bijzonder goed, al lag dat ook vooral aan de onkunde van de Russen. Het spel was evenwichtig, met de thuisploeg toch iets dreigender. Zonder echte grote kansen af te dwingen, verder dan enkele schuchtere pogingen via Ryanzantsev en M'Vila kwamen ze niet.

Zulte Waregem leek tevreden met een puntje, of liet de Russen iets meer het spel maken, mogelijk uit vrees voor de snelle omschakeling van Kazan. Zonder zich in te graven speelde het vrank en vrij, maar toch risico's schuwend. Het hield makkelijk stand en aan de rust stond de brilscore logischerwijze nog op het scorebord.

Weggedrukt na de rust

Na de rust kregen we een gretiger Kazan te zien, dat van meet af aan Essevee helemaal wist weg te drukken. Natcho toonde zich een aantal keer gevaarlijk en ook Marcano was er dicht bij. Bossut kon enkele keren redden, maar het was uitstel van executie: een corner op het uur leek via Marcano binnen te gaan, al werd later duidelijk dat Duplus hem voorbij zijn eigen doelman werkte.

Essevee moest komen als het nog een puntje wou nemen, maar daarbij liep het tegen de stugge en sterker Russen. Die er ook vervaarlijk uitkwamen en zo stelselmatig hun voorsprong wisten uit te bouwen. Eremenko zorgde een kwartier voor tijd voor de 2-0, na een mooi uitgespeelde aanval van Kazan. Even daarvoor had Sylla de beste kans voor Zulte Waregem knullig de das omgedaan door half naast de bal te trappen.

Zware cijfers

In de laatste tien minuten werd de pil nog bitterder voor Essevee: Ryazantsev zorgde voor de 3-0 na een mooie aanval, uit een vrije trap zorgde Natcho zelfs nog voor de hele zware 4-0 cijfers. Zulte Waregem speelde een helft goed mee en kwam niet in de problemen voor rust, na de koffie bleek het alsnog een maatje te klein voor Rubin Kazan.

Door de zware nederlaag staat Essevee nu met 1 op 6 in de poule. De volgende twee matchen zijn een dubbel duel tegen Maribor, dat vanavond nog in en tegen Wigan speelt. Rubin Kazan is sowieso de fiere leider met 6 op 6 en kan het ticket voor de 1/16e finales al bijna ruiken.