Derde klasse A: Oudenaarde steviger aan de leiding

Joris De Wolf

In de derde klasse A stonden er vandaag vier wedstrijden van de vijftiende speeldag op het programma. Leider Oudenaarde geraakte pas in de slotfase voorbij Londerzeel. Racing Mechelen geraakte niet zonder moeite voorbij Bornem, het nummer vijftien uit het klassement.

Oudenaarde – Londerzeel: 3-2
Het waren de bezoekers die de leiding pakten in deze wedstrijd. Na een halfuur spelen stond de 0-1 op het bord. Londerzeel kon amper drie minuten genieten van die voorsprong. Tom Raas scoorde de gelijkmaker.

Op het uur kwam de thuisploeg voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong. Mezine maakte er van op de penaltystip 2-1. Twintig minuten voor affluiten kwam Londerzeel opnieuw langszij, maar vijf minuten voor het laatste fluitsignaal zette opnieuw Mezine de thuisploeg op rozen. Oudenaarde speelde de wedstrijd simpel uit en won dus met 3-2.

Door deze overwinning staan de geelhemden nu vijf punten voor op eerste achtervolger Racing Mechelen. Londerzeel zakt naar de derde plaats in het klassement en heeft nu al acht punten achterstand op de leider.

Racing Mechelen – Bornem: 4-3
Met Bornem kreeg Racing Mechelen op papier een hapklare brok voorgeschoteld. Bornem stond op een vijftiende plaats terwijl Mechelen knap derde stond. Toch ging niet alles van een leien dakje voor de Racing. In een spektakelwedstrijd wonnen ze uiteindelijk de wedstrijd met 4-3.

Het leek nochtans een rustige avond te worden voor de thuisploeg. Na amper zes minuten stonden de bezoekers al 2-0 in het krijt. Hmouda en Tuteleers zorgden voor de comfortabele voorsprong. Na een goed kwartier scoorde D’Haeseleer van op de penaltystip de gelijkmaker. Naudts prikte niet veel later tegen waardoor we met een 3-1 tussenstand de rust in gingen.

Na de koffie waren het de bezoekers die furieus uit de kleedkamer kwamen. Put en Verhoeven zorgden voor de ommekeer waardoor tien minuten voor het einde van de wedstrijd alles te herdoen viel. Dankzij een doelpunt van Spreutels kon Racing Mechelen dan toch nog zegevieren. Een moeilijke overwinning voor de groenhemden.

Door deze winst springt Racing Mechelen over Londerzeel naar de tweede plaats in het klassement. Ze staan vijf punten achter op leider Oudenaarde. Bornem blijft vijftiende.