Duitsland: Schalke pakt in extremis een punt, Leverkusen heeft geen overschot

Joris De Wolf

In Duitsland stonden er deze namiddag vijf wedstrijden van de dertiende speeldag op het programma. Leverkusen won moeizaam op het veld van Hertha Berlijn waardoor ze naar de tweede plaats in het klassement stijgen. Vanavond komen Dortmund en Bayern nog in actie.

Hertha Berlijn – Leverksuen: 0-1
Na de thriller op de vorige speeldag, een 5-3 overwinning van Leverkusen tegen Hamburg, was de wedstrijd van vandaag veel minder spectaculair. Op het veld van Hertha Berlijn wonnen de troepen van Sami Hyppiä met het kleinste verschil.

Op het halfuur scoorde Kiessling het openingsdoelpunt. Na de pauze werd er niet meer gescoord waardoor Leverkusen de drie punten meepakten uit de hoofdstad.

Frankfurt – Schalke 04: 3-3
Schalke 04 heeft op het veld van Frankfurt het zichzelf moeilijk gemaakt. Pas in de slotfase konden de blauwhemden op gelijke hoogte komen.

Het waren de bezoekers die de wedstrijd in de eerste helft naar hun hand hadden gezet. Met een own-goal van Flum en een doelpunt van Matip stond er een 0-2 tussenstand op het bord.

Na de koffie gaf Schalke die voorsprong helemaal weg. Op twaalf minuten tijd boog de thuisploeg een 0-2 achterstand om in een 3-2 voorsrpong. Doelpuntenmakers van dienst waren Flum en tweemaal Joselu.

De wedstrijd leek af te stevenen op een overwinning voor Frankfurt, tot vier minuten voor affluiten Höwedes er alsnog gelijk maakte.

Vanavond staat er Duitsland nog de clash tussen Borussia Dortmund en Bayern München op het programma. De ploegen beginnen er aan om 18u30. Bij een overwinning van de geelhemden komen ze op gelijke hoogte van Bayern.