Achtervolgers Bayern laten het afweten

Caroline Tonnelier

Bayern München, koploper in de Bundesliga, is momenteel actief in het WK voor clubteams en komt dus niet in actie in eigen land. De achtervolgers lieten echter de kans liggen om de druk op de ploeg van Guardiola te verhogen. Zowel Bayer Leverkusen als Borussia Dortmund gingen immers onderuit.

Werder Bremen-Bayer Leverkusen 1-0

Bayer Leverkusen beleefde een moeilijke namiddag in Bremen. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kregen in de eerste helft een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. Vooral Petersen kwam dicht bij een doelpunt, met onder meer een bal op de paal. Bayer begon het best aan de tweede helft, maar het was Werder Bremen dat uiteindelijk toch de weg naar de netten vond. Santiago Garcia zorgde voor de enige treffer van de namiddag.

Borussia Dortmund-Hertha BSC 1-2

Borussia Dortmund is er voor de derde opeenvolgende keer niet in geslaagd punten te pakken voor eigen publiek. In het begin van de wedstrijd leek er nochtans geen vuiltje aan de lucht, want de ploeg van Klopp opende na zeven minuten de score via Marco Reus. Borussia kreeg nog een aantal mogelijkheden om de score op te drijven, maar de debuterende doelman Gelsbreck voorkwam een tweede treffer. Aan de overkant was Adrian Ramos wel trefzeker en nog voor de pauze werd het zelfs nog 1-2 voor de bezoekers. Allagui profiteerde van een blunder van verdediger Sarr om zijn ploeg de zege te schenken.

Afwezige Pocognoli en Casteels zien ploeg verliezen

Sebastien Pocognoli en Koen Casteels kwamen dit weekend niet in actie. Beide heren zagen hun team deze namiddag verliezen. Hannover leed een nipte 2-1 nederlaag op het veld van Freiburg. Ook Hoffenheim deed een slechte zaak in de degradatiestrijd door te verliezen op het veld van Eintracht Braunschweig. De promovendus haalde met het kleinste verschil zijn derde zege van het seizoen en laat op die manier de rode lantaarn aan Nürnberg.