Perbet helpt Villarreal aan ruime zege

Caroline Tonnelier

Jérémy Perbet lijkt stilaan zijn draai te vinden in de Primera Division. De Fransman vond net als de voorbije twee wedstrijden de weg naar de netten in de partij tegen Rayo Vallecano. Hij tekende voor twee van de vijf bezoekende treffers. Spitsbroeder Uche deed met een hattrick zelfs nog beter.

In de laatste wedstrijd van de 18e speeldag in Spanje zat Villarreal al vroeg op rozen. Na twaalf minuten hadden de bezoekers al een 0-2 voorsprong uitgebouwd via Uche en Perbet. Nog voor de pauze werd de situatie helemaal uitzichtloos voor Rayo Vallecano: met zijn tweede van de avond zorgde de 29-jarige Fransman voor de 0-3 ruststand.

De Madrilenen leken op een ware afstraffing af te stevenen. Halfweg de tweede helft had Uche immers de forfaitcijfers op het bord gezet. De thuisploeg, die nochtans het meeste balbezit had, kon uiteindelijk dankzij invaller Castillo nog wat milderen. Met twee treffers, waaronder een penalty in de slotminuut, legde hij de 2-5 eindcijfers vast. Rayo Vallecano blijft zo voorlaatste in de rangschikking, terwijl Villarreal als zesde nog steeds volop meestrijdt voor een Europees ticket.