Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Daknam
Dolle zes minuten redden kwalificatie Lokeren

Hoe een wedstrijd kan kantelen: na een schabouwelijke eerste helft werd er in de tweede maar liefst vijf keer gescoord in minder dan twintig minuten. Westerlo leek op weg naar dé stunt, maar ineens rechtte Lokeren de rug en zette het allemaal recht in zes dolle minuten.

Johan Walckiers in Lokeren

Lokeren-coach Peter Maes moest net voor de wedstrijd nog nieuwkomer Kaya in de ploeg droppen aangezien De Pauw tijdens de opwarming zijn enkel verzwikte. Westerlo, dat in vrijwel zijn sterkste opstelling aantrad, was alvast niet van plan om zich als lammetjes naar de slachtbank te laten leiden. Na een kwartier had Lokeren dan wel het balbezit gehad, maar de Kempenaren hadden via Molenberghs de beste kansen en hadden misschien zelfs een penalty moeten krijgen.

Lood in de benen

Lokeren kreeg het tempo niet in de wedstrijd omdat Westel op het middenveld zware strijd leverde en zo quasi elke aanval afbrak. Stevige knapen trouwens daar op dat Kempense middenveld. Jongens als Geudens en Molenberghs kennen het klappen van de zweep. Onder de indruk van de nummer vijf in de hoogste klasse waren ze alvast niet.

En daar hadden ze ook weinig reden toe. Peter Maes schreeuwde zich schor aan de zijlijn, maar het lood in de benen van zijn spelers kon hij er blijkbaar niet uitkrijgen. Lecomte had de beste kans van de wedstrijd, maar Copa haalde de bal uit zijn voeten. Lokeren moest het in heel die eerste helft stellen met een kopballetje van Scholz en een schot over en naast van Overmeire. Te weinig voor een topzesploeg, al is het tegen de leider van tweede...

Westel komt 0-2 voor, maar...

En jawel, het brak Lokeren zuur op. Maes bracht Harbaoui in, maar dat maakte geen verschil. Westerlo kwam opzetten en werd daar ook voor beloond, al was het met een gelukje. Cools zette de bal voor, maar zag tot ieders verbazing - inclusief die van hemzelf - de bal achter Copa verdwijnen. En nog geen vijf minuten later stond het zelfs 0-2, want Westerlo kreeg een penalty en Paulussen joeg die met overtuiging tegen de netten.

Een stunt in de maak dus, want Lokeren moest nog twee keer scoren en met het weinig overtuigende spel leek dat een zware dobber. Maar dan nam Vanaken het initiatief. De jonge middenvelder ging eigenlijk diep in de spits naast Harbaoui staan en had al twee goede kansen gehad voor hij weer werd vrijgespeeld, kapte naar zijn rechter en de 1-2 aantekende. Het signaal voor een serieus offensief van Lokeren.

Lokeren in zes minuten gekwalificeerd

En als we over serieus praten, bedoelen we ook net dat... In zes minuten tijd scoorden de Waaslanders drie keer! Eerst kreeg ook Lokeren een penalty en die zette Maric feilloos om. Twee minuten later was de kwalificatie binnen toen Dutra van buiten de zestien perfect het hoekje vond.

Wedstrijd gespeeld enTrompet maakte er zelfs nog 4-2 van. Dus trekt Lokeren naar de halve finales. Westerlo stond dicht bij een tweede bekerstunt op rij, maar moest uiteindelijk de duimen leggen. Al kunnen de jongens van Van Wijk met opgeheven hoofd de terugreis aanvatten.