Courtois van goudwaarde bij winnend Atlético

Leander Mespreuve
| 7 reacties

Thibaut Courtois had vanavond een belangrijk aandeel in de overwinning van zijn team op het veld van Rayo Vallecano. De Rode Duivel pakte een strafschop waarna Atlético verder uitliep. Het werd uiteindelijk 2-4. Voorlopig staat Atlético alleen aan de leiding.

David Villa had de bezoekers al snel op rozen gezet. De Spaanse aanvaller wist doelman Ruben te verschalken op aangeven van Diego Costa. Enkele minuten later ging de bal aan de overkant op de stip. Rode Duivel Courtois stopte de strafschop met een knappe redding en bewees nogmaals zijn waarde voor de tweede club uit Madrid.

Het inspireerde zijn ploegmakkers en op het half uur verdubbelde Arda Turan de score. Atlético leek een rustige avond te beleven, tot Viera, nota bene de strafschopmisser, de spanning opnieuw in de wedstrijd bracht. Turan reageerde onmiddellijk en bracht vlak de pauze opnieuw de dubbele voorsprong op de tabellen.

In de tweede helft controleerde Atlético de wedstrijd, zonder echt door te moeten duwen. Diego Costa diepte een kwartier voor tijd de kloof verder uit: 1-4. Vlak daarna milderde Larrivey nog tot 2-4, maar Courtois en co kwamen verder niet meer in de problemen.

Door de overwinning springt Atlético opnieuw over stadsgenoot Real Madrid naar de leiding. Barcelona kan vanavond wel nog op gelijke hoogte komen, maar daarvoor moet eerst gewonnen worden in eigen huis tegen Malaga. Rayo Vallecano blijft voorlaatste in de stand.