Real Madrid zuinig naar halve finale

Leander Mespreuve

Real Madrid heeft zich vanavond eenvoudig ontdaan van Espanyol Barcelona. Na de heen- won het nu ook de terugwedstrijd met 1-0 en mag zich zo opmaken voor de halve finales van de Copa Del Rey.

Real verzuimde vorige week de klus te klaren door slechts een maal te scoren op het veld van Espanyol via Benzema. Toch gunde coach Ancelotti Benzema, Marcelo en Pepe rust. Ook zonder het drietal begon Real goed aan de wedstrijd.

Al na zeven minuten verstuurde Xabi Alonso een perfecte cross richting Jese Rodriguez. De spits aarzelde niet en knalde de openingstreffer onhoudbaar in de korte hoek binnen. Toen was de kwalificatie al bijna een feit.

Real domineerde de wedstrijd, zonder te imponeren. 1-0 was een verdiende ruststand. Na de pauze bleef Real de controle houden, maar kon de kloof niet verder uitbouwen. Onder meer sterspeler Cristiano Ronaldo kreeg voldoende kansen, maar faalde telkens bij de afwerking. Al bij al een simpele kwalificatie voor De Koninklijke.

Morgen staan de andere kwartfinales op het programma: (resultaat heenwedstrijd)

Barcelona - Levante (4-1)
Bilbao - Atletico Madrid (0-1)
Santander - Real Sociedad (1-3)