10 Espanyol-spelers winnen van Granada

Nicola Cantoro

In de Primera Division heeft Espanyol het belangrijke duel tegen Granada met het kleinste verschil gewonnen. Beide ploegen zijn nog niet helemaal zeker van het behoud. Al nam Espanyol met tien man wel een enorme optie op een verlengd verblijf in eerste klasse.

Na een omstreden rode kaart voor Espanyol-verdediger Victor Alvarez op het halfuur, zag het er niet al te best uit voor de Catalanen. Toch waren de beste kansen nog steeds voor de thuisploeg. Granada-doelman Roberto kon zijn ploeg meermaals behoeden voor een achterstand.

In de tweede helft was het balbezit voor Granada, dat meer en meer kwam opzetten. Aanvaller Youseff El-Arabi kwam zeer dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet belandde op de deklat. De goal viel wel aan de overkant. Ex-AZ-speler Hector Moreno zag tien minuten voor tijd zijn kans schoon op een hoekschop. De Mexicaan klom het hoogst van allemaal en kopte de 1-0 tegen de touwen.

Met tien man was het pompen of verzuipen voor Espanyol, dat in de stand twee punten voor Granada stond en nog niet helemaal zeker is van het behoud. De thuisploeg hield stand en maakt zo voorlopig een mooie sprong naar de achtste stek in de rangschikking.