Fenerbahce kan nog eens winnen

Caroline Tonnelier

Fenerbahce heeft na twee nederlagen nog eens kunnen winnen in de Süper Lig. De Gele Kanaries behaalden voor eigen publiek een nipte 2-1 zege tegen Kasimpasa.

Politieke protestmars

Voor de match kwamen de fans van de thuisploeg massaal op straat in een protestmars. Tienduizenden supporters protesteerden tegen de regering-Erdogan en tegen de mogelijke gevangenisstraf die voorzitter Yildirim boven het hoofd hangt naar aanleiding van zijn aandeel in het Turkse omkoopschandaal. De zaak wordt in Turkije gezien als een politieke kwestie.

In de wedstrijd zelf was de openingsfase voor Kasimpasa. Naderhand kwam Fenerbahce beter in de wedstrijd en beide ploegen konden in de eerste helft een aantal kansen op de openingstreffer bijeenvoetballen. Er werd voor de rust echter niet gescoord.

Nadat Kasimpasa na de uitsluiting van Kerem Saras net voor het uur met tien man verder moest, was het niet lang meer wachten op de voorsprong voor Fenerbahce. Emre Belözoglu tekende voor de 1-0. Sanharib Maki bracht de bezoekers enigszins verrassend nog langszij, maar de drie punten bleven toch in Istanbul. Verdediger Bekir bezorgde zijn team de drie punten, waardoor de thuisploeg een goede zaak doet in de titelstrijd.

Tiende match zonder zege voor Kasimpasa

Voorlopig is Besiktas, dat met het kleinste verschil won van Bursaspor, de eerste achtervolger op vijf punten achterstand. Galatasaray komt maandag nog in actie. Kasimpasa kon al tien matchen niet meer winnen en staat voorlopig gedeeld zevende.