Verrassende thuisnederlaag voor Athletic

Caroline Tonnelier

Athletic Bilbao, de nummer vier in Spanje na het ongenaakbare trio Barcelona-Atlético-Real, heeft een verrassende thuisnederlaag geleden tegen Espanyol Barcelona. Het werd 1- 2 voor de Catalanen.

De  bezoekers kwamen al vroeg op voorsprong dankzij een knap doelpunt van de onvermijdelijke Sergio Garcia. Het was al de tiende treffer dit seizoen voor de aanvoerder van Espanyol. Later in de eerste helft trok Stuani ook nog de paal. Ook de thuisploeg kreeg een paar kansjes op de gelijkmaker, maar de Catalanen mochten met een al bij al verdiende voorsprong gaan rusten.

Na de pauze kwam Athletic wel al snel langszij. In de 56e minuut was het Gurpegi die voor de 1-1 zorgde. Niet veel later stonden de bezoekers echter alweer op voorsprong dankzij een doelpunt van Colotto. De 1-2 bleef op het bord staan, waardoor Espanyol de eerste ploeg wordt die kan winnen in het nieuwe San Mamés.