Sint-Niklaas en Coxyde houden elkaar in bedwang

Jordy Ferket

Sint-Niklaas en Coxyde hebben vandaag de punten gedeeld. De wedstrijd eindigde op 1-1. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg op voorsprong via de ingevallen Laref Abdelhakim. Maar vijf minuten voor tijd wist Coxyde alsnog een punt uit de brand te slepen. Ternier maakte gelijk.

Bij thuisploeg Sint-Niklaas was doelman Coppens afwezig. Hij kon niet starten door een polsblessure. Zijn plaats in doel werd ingenomen door Jordy Maes. Voor middenvelder Schoonjans was er geen plaats in de selectie wegens disciplinaire redenen. Bij Coxyde waren er drie wijzigingen ten opzichte van vorige wedstrijd. Nathaniël Lagrou, Felix Reuse en Tim Vanhee maakten nu hun opwachting in het basiselftal van coach Hugo Vandenheede.

De eerste dreiging in de wedstrijd kwam van de thuisploeg. Conor Laerenbergh zette met een knappe actie enkele spelers in de wind, maar zijn schot belandde aan de verkeerde kant van de paal. Niet veel later volgde nog een grotere mogelijkheid aan de overkant. Na een te korte terugspeelbal kon Ternier van Coxyde naar doel trappen. Sint-Niklaas-doelman Jordy Maes was kansloos, maar Quintelier redde op de lijn. Zo kregen beide ploegen binnen het kwartier een grote kans.

Brilscore aan de rust

Het overwicht in het eerste halfuur was voor SK Sint-Niklaas. De ploeg van trainer Kerremans had de controle over de wedstrijd. Ze waren in de 25ste minuut dan ook dicht bij het openingsdoelpunt. Geldof bracht de bal voor doel, maar Laerenbergh kreeg de bal niet genoeg onder controle. Coxyde-doelman Jonas Cool kon de bal makkelijk klemmen. De bezoekers rekenden op de counter.

Daarna kropen er bij beide ploegen slordigheden in het spel. Sint-Niklaas was de controle kwijt, maar ook Coxyde wist geen greep te krijgen op de wedstrijd. Toch waren ze nog het dichtst bij een goal. Maar een voorzet van Vandendriessche werd over het doel gekopt door Hillebrandt. Zo gingen beide ploegen rusten met een brilscore op het bord.

Spannende slotfase

Het begin van de tweede helft was niet zo indrukwekkend als in de eerste periode. Het was tien minuten wachten op een eerste doelpoging. Aerts bracht de bal voor, maar het schot van Da Silva ging ver over. Een tiental minuten later kon ook Coxyde nog eens dreigen, maar Sint-Niklaas-doelman Maes hield de netten schoon.

Met nog 25 minuten op de klok leek de wedstrijd op een puntendeling af te stevenen. Het spelbeeld was hetzelfde als op het einde van de eerste helft. Geen van beide ploegen kon de match in handen nemen. Maar zowel de thuis- als uitploeg probeerden mooi te voetballen. Kansen kregen de fans niet te zien.

Toch slaagde de thuisploeg er toch in om in een leuke slotfase op voorsprong te komen. Na een dieptepass van Geldof kwam de ingevallen Laref Abdelhakim oog in oog met de bezoekende doelman. Maar hij bleef ijzig kalm en hij liet Coxyde-goalie Cool kansloos. Sint-Niklaas 1-0 voor met nog een twintigtal minuten te spelen. Niet veel later waren ze er weer dichtbij, maar Da Silva legde de bal slecht terug. Kans verkeken voor de ploeg van Robby Kerremans.

Kansen missen, deksel op de neus

Die gemiste mogelijkheid brak de ploeg uit Sint-Niklaas in de 77ste minuut zuur op. Na slecht verdedigen stond Coxyde-speler Ternier helemaal alleen aan de tweede paal. Hij tikte het leer dan ook rustig tegen de netten. Maar de wedstrijd was nog niet gedaan. In de 85ste minuut was de thuisploeg nog heel dicht bij de zege, maar een prachtige uithaal van Laerenbergh trof het doelhout.

Zo eindigde de wedstrijd op een 1-1-gelijkspel. Volgende week trekt SK Sint-Niklaas naar Bornem, terwijl Coxyde op eigen terrein de degen kruist met Temse.