Lokeren wint verdiend op het Lisp

Jordy Ferket
| 2 reacties

Lokeren heeft geen steek laten vallen op het veld van Lierse. Het won verdiend met 1-2 na doelpunten van Harbaoui en de ingevallen Patosi. Uitblinker was nog maar eens Hans Vanaken. Door de zege eindigen de Waaslanders vijfde in de reguliere competitie.

Bij Lierse stond Hoefkens na ziekte opnieuw in het hart van de verdediging. Rachid Bourabia zat verrassend op de bank. Lokeren-coach Peter Maes zette Davino Verhulst tussen de palen. De Zuid-Afrikaan Patosi moest plaatsnemen op de bank.

De bezoekers uit Lokeren begonnen gretig aan de partij. Na amper vier minuten konden ze al eens dreigen. Vanaken bracht een vrije trap voor doel en aan de tweede paal tikte Harbaoui maar net naast. Niet veel later zag de Tunesiër een tweede poging naast het doel van Lierse-goalie Berezovskiy verdwijnen.

Lokeren domineerde de eerste helft, maar het scoorde niet

Lokeren ging verder op zoek naar de 0-1, maar de Lierse-doelman hield zijn ploeg tweemaal recht. Eerst stopte hij een poging van Vanaken en nadien hield hij een kopbal uit zijn doel. De thuisploeg kwam amper van de eigen helft in de eerste 25 minuten.

Op het halfuur kregen de Pallieters dan toch een kans en het was meteen een grote. Na prachtig werk van Traoré kon Diagne aanleggen. Maar hij schoot overhaast over het doel van Lokeren-doelman Verhulst. Daarna waren beide ploegen nog dicht bij een goal. Vanaken trapte op Berezovskiy en aan de overkant kopte Lierse-spits Diagne over. Zo gingen beide ploegen rusten met een brilscore op het bord.

De Waaslanders komen onmiddellijk na de pauze verdiend op voorsprong

Ook na de pauze kregen de fans hetzelfde spelbeeld te zien. Lokeren bleef op zoek gaan naar de 0-1 en die kwam er ook in de 49ste minuut. Harbaoui kopte een hoekschop van Vanaken binnen. Enkele minuten later was het bijna 0-2, maar Lierse-goalie Berezovskiy stopte de poging van Dutra.

De thuisploeg legde zich natuurlijk niet zomaar neer bij een nederlaag en het ging op zoek naar de gelijkmaker. Tweemaal waren ze er dichtbij, maar Verhulst hield zijn netten schoon op pogingen van Diagne en Losada. De Pallieters kwamen in ieder geval al beter voor de dag dan in de eerste helft. De bezoekers waren iets minder dan voor de rust.

Invaller Patosi beslist de match

Tien minuten voor tijd legde de Zuid-Afrikaanse invaller Ayanda Patosi de match in een definitieve plooi. Na een prachtige solo trapte hij het leer in de verste hoek binnen. Berezovskiy moest zich een tweede keer omdraaien. Bourabia kon in de slotfase nog een eerredder maken, maar verder kwam Lierse niet. Het werd 1-2.

Door de zege eindigt Lokeren de reguliere competitie op de vijfde plaats. Daardoor spelen ze play-off 1. Volgende week staan ze ook in de bekerfinale. Lierse is zeker van een plekje in play-off 2.