Datum: 16/04/2014 21:00
Competitie: Coupe de France
Speeldag: Vriendschappelijk
Monaco laat zich na verlengingen ringeloren in Franse beker

Monaco zal in zijn comebackjaar in de Ligue 1 vermoedelijk geen prijs pakken. De titel is bijna zeker vervlogen, nu is het ook uitgeschakeld in de halve finales van de Franse beker.

Op bezoek bij Guingamp - een laagvlieger in de Ligue 1 - kwam het snel op achterstand via Yatabaré, maar via Berbatov was alles nog voor de koffie te herdoen. In de tweede helft zette Monaco aan op zoek naar de overwinning, maar doelpunten vielen er niet: verlengingen dus.

In die verlengingen gebeurde het onmogelijke: de thuisploeg wist te scoren (Atik), en nadat Monaco alles op alles ging zetten, kon Yatabaré met zijn tweede van de avond alle twijfels wegnemen: 3-1 en weg bekerfinale voor de Monegasken.

In de finale ontmoet Guingamp nu Rennes, dat gisteren te sterk was voor Angers (3-2). Dat zou wel eens een open finale kunnen worden tussen twee teams die op voorhand niemand in de eindstrijdt had verwacht.