BeNe: Gent klopt OHL, Anderlecht en Lierse gelijk

In de BeNe League zit er alweer bijna een speeldag op. De strijd om de tweede plaats in België blijft spannend, mede door een stuntje van de Gent Ladies. Bovenin staat de druk op Standard, dat straks nog speelt tegen Antwerp.

Anderlecht - Lierse 2-2

Lierse wilde de halve finale van de beker - waarin van Club Brugge werd verloren na strafschoppen - zo snel mogelijk uitwissen. In Tubeke was dat tegen Anderlecht geen sinecure. Pauline Crammer, frans B-international, opende weinig verrassend de score voor de thuisploeg. Toen Deloose er iets na rust 2-0 van maakte, leek de wedstrijd gespeeld.

Niets daarvan dacht Lierse, dat binnen tien minuten helemaal terugkwam via Vanhaevermaet en Mermans. In de slotfase drongen beide teams nog aan, maar een winnend doelpunt werd niet meer gemaakt.

AA Gent - OHL 2-0

De Gent Ladies stonden tot gisteren gedeeld laatste met Antwerp, hoog tijd voor nog eens een volle buit moet men in Oostakker gedacht hebben. Tien minuten voor de rust werd het in ieder geval 1-0 voor de thuisploeg na een strafschop door Van Sinay.

De tweede helft kwamen de bezoekers opzetten, maar toen tien minuten voor tijd het tweede doelpunt van Gent viel was de wedstrijd gespeeld. Gent zo drie punten los van Antwerp, OHL mist de kans om naast Anderlecht te komen en is voorlopig het vierde Belgische team.

Standard onder 'druk'

Straks speelt leider Standard nog op het veld van hekkensluiter Antwerp. Doordat Twente won bij Ado Den Haag staan de Tukkers voorlopig terug naast de Rouches.