Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen vecht zich voorbij tien Kortrijkzanen

KV Mechelen heeft een deugddoende overwinning geboekt Achter de Kazerne. Het won uiteindelijk met 2-1 van KV Kortrijk, dat 75 minuten lang met een man minder moest spelen. Zo heeft Malinwa ook nog een kans op groepswinst in play-off 2, Kortrijk doet een slechte zaak tegenover Charleroi.

Aernout Van Lindt in Mechelen

Vorige week kreeg KV Mechelen een klap om de oren in Kortrijk, nu wilde het in eigen huis iets rechtzetten om toch nog enigszins mee te spelen om groepswinst in deze groep. Ook de bezoekers uit Kortrijk begrepen dat met oog op groepswinst best gewonnen werd. Zo zou het Malinwa bij de keel grijpen en enkel nog met Charleroi moeten rekening houden. Weinig verrassingen Achter de Kazerne: Vandam kreeg terug een plekje bij de thuisploeg, Clepkens vervangt de geopereerde Keet in doel bij de Kortrijkzanen.

Mechelen deze keer wel krachtdadig met man meer

Bits. Zo kunnen we de eerste helft zonder meer noemen. Diverse spelers aan beide kanten hadden misschien wel een kaartje verdiend, maar het was een uitglijbeurt van Robert Klaasen op het kwartier dat er voor zorgde dat Malinwa 75 minuten lang met een man meer mocht spelen. Thuis tegen Charleroi ging het toen na rood voor Daf wel nog met 0-2 de boot in, deze keer toonde het zich krachtdadiger.

Op het halfuur bediende Cordaro aan de tweede paal enig mooi Trajkovski en die had maar binnen te tikken. Vijf minuten later was het zelfs al 2-0, toen Bateau moederziel alleen aan de tweede paal een voorzet kon voorbij Clepkens duwen. Mechelen rook bloed en kreeg zelfs nog een paar mogelijkheden op de 3-0, maar dat lukte niet.

Thuisploeg baas, maar maakt het niet af

Ook in de tweede helft was de thuisploeg meer dan baas, al had het wel een moeilijk moment. De Witte trapte ongelukkig de bal tegen Bateau, voldoende voor een strafschop volgens Loeman. Santini aarzelde niet en schilderde de bal in de bovenhoek: 2-1.

Daarna kregen Junker, een sterke Trajkovski en Cordaro nog enkele mogelijkheden om de wedstrijd snel monddood te maken, maar zij misten of werden afgevlagd voor buitenspel. En zo bleef het toch tot op het einde nog opletten, maar een onmachtig Kortrijk kon niet aandringen. Charleroi zo in polepositie voor groepswinst, al wil KV Mechelen nog een woordje meepraten en is Kortrijk ook nog niet uitgeschakeld.