Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse blundert door Schmisser twee keer te vergeten

Het venijn van de wedstrijd tussen Lierse en KV Oostende zat hem in de laatste twintig minuten. Daarvoor kregen we amper iets te zien. In het slot volgden de kansen elkaar snel op en twee verdedigende blunders kostten Lierse weer de punten.

Johan Walckiers in Lier

Een beetje een vreemd wedstrijdbegin op het Lisp. Oostende liet eerst het initiatief aan de thuisploeg, maar zorgde zelf wel voor het meeste gevaar. De kustploeg zette Lierse hoog vast en probeerde er daarna snel uit te komen. Foket en Canesin loerden bij elk plaatselijk balverlies naar voor en konden Wilmet bijna twee keer in stelling brengen, maar telkens was Berezovsky sneller op de bal.

Eerste helft om te vergeten

Fred Vanderbiest wil volgend seizoen het spel zelf gaan maken en experimenteert daar al lustig mee. Deze keer stond Depoitre alleen in de spits, maar rond hem cirkelden heel wat snelle en technisch vaardige jongens. Lierse kon Jérémy Dumesnil, die de laatste drie wedstrijden van de groepsfase mag afwerken, amper bedreigen.

Maar uiteindelijk was het wel Losada die voor de enige grote kans van de eerste helft zorgde. Na een rommelige fase voor het Oostendse doel mocht hij met de bal op wandel. De Argentijn leek maar voor het inschieten te hebben, maar dat was buiten Brillant gerekend die van de lijn redde. Depoitre kon nog een paar keer schieten, maar ver over het doel. Een al bij al heel flauwe eerste helft.

Het was nog eens 25 minuten wachten tot de wedstrijd helemaal losbrak, want ineens volgden er wel een aantal kansen kort op elkaar. Dumesnil stopte eerst de doorgebroken Losada af en pareerde daarna mooi een afstandsschot van Ghaly. Aan de overkant moest Berezovsky Canesin afweren na een prachtige actie van de Braziliaan.

Lierse doet het zichzelf aan

Het venijn stak hem in de staart. Twee kansen voor Lierse en niet benut en dus kwam het spreekwoordelijke deksel op de neus er heel snel. Canesin slingerde nog eens een bal voor en daar stond de boomlange Schmisser moederziel alleen aan de tweede paal. Helemaal vergeten door de defensie van de Pallieters blijkbaar. En die kans liet de verdediger niet liggen: 0-1.

En amper vier minuten later maakte Lierse nog eens dezelfde fout. Schmisser werd bij een vrije trap van Wilmet weer vergeten aan de tweede paal en duwde weer ongehinderd binnen. Oostende komt zo met tien punten stevig aan de leiding en moet vooral Gent vrezen voor de groepswinst. Al heeft Oostende volgende week genoeg aan een punt om de winst binnen te hebben.