Napoli zonder Mertens morst met punten

Diederik Geypen

In Italië stond zaterdagmiddag het gros van de duels van speeldag 34 op het programma. Napoli - zonder de geschorste Dries Mertens - geraakte niet voorbij Udinese. Hekkensluiter Catania sleep een gouden driepunter uit de brand, net als de voorlaatste in de stand Sassuolo.

Udinese – Napoli 1 - 1

Napoli begon nog wel goed op bezoek bij Udinese. José Callejon werkte een voorzet van Zapata binnen. Buiten dat doelpunt lieten de Napolitanen bitter weinig zien op de mat en dat betaalden ze cash. Udinese stelde via Bruno Fernandes gelijk. In de tweede helft volgde een mager schouwspel. Bovendien moest Napoli in het slot nog met tien verder na rood voor Fernandez.

Lazio – Torino 2 - 3

Bij de Lazio stonden met onze landgenoot Luis Pedro Cavanda en Lucas Biglia (ex-Anderlecht) twee bekende gezichten op het veld. We kregen een waar spektakelstuk op ons bord. De Romeinen klommen twee keer op voorsprong via Mauri en Candreva. De bezoekers uit Turijn knokten zich echter twee keer terug met doelpunten van Kurtic en Tachtsidis.

Meer nog, in de laatste minuten bezorgde Immobile - in beeld bij Borussia Dortmund - Torino de overwinning zo leek het. Maar Candreva bracht in minuut 95 met zijn tweede van de namiddag de bordjes alsnog in evenwicht.

AC Milan – Livorno 3 - 0

Mario Balotelli krikte tegen Livorno zijn doelpuntentotaal in de Serie A op tot 14 stuks. De Italiaanse aanvaller knikte een aangesneden voorzet van Constant knap binnen. Kort na de rust verdubbelde Taarabt de score voor de thuisploeg. In het wedstrijdslot dikte invaller Pazzini de score nog aan tot 3-0.

Catania - Sampdoria 2 - 1

Hekkensluiter Catania ontving Sampdoria en klom op slag van rust dankzij Leto zowaar op voorsprong. Lang konden de thuisfans niet vieren. Okaka duwde snel de gelijkmaker binnen. Toch deed de rode lantaarn alsnog een goede zaak. Bergessio bezorgde zijn ploeg een gouden driepunter.