Overzicht Bundesliga: Bayern wint nog eens

Caroline Tonnelier

Na een één op negen is Bayern München er nog eens in geslaagd de volle buit te pakken. Dat gebeurde tegen hekkensluiter Eintracht Braunschweig. Ook Borussia Dortmund won, het werd thuis 4-2 tegen Mainz 05.

Eintracht Braunschweig-Bayern 0-2

Na drie matchen zonder overwinning wilde Bayern absoluut de drie punten pakken tegen Eintracht Braunschweig en zo wat vertrouwen tanken voor de halve finale van de Champions League tegen Real. Op het veld van de rode lantaarn was het wachten tot het slotkwartier alvorens de landskampioen het verschil kon maken. Pizarro brak de ban en Mandzukic maakte er nog 0-2 van.

Borussia Dortmund-Mainz 05 4-2

Borussia Dortmund etaleerde de voorbije weken al zijn topvorm en vond ook tegen Mainz 05 vlot de weg naar de netten, al maakten de bezoekers het nog behoorlijk spannend. Jojic opende al na zes minuten de score, maar Okazaki stelde nog voor het openingskwartier voorbij was gelijk. Enkele minuten later zette Lewandowski de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Vroeg in de tweede helft was het opnieuw Okazaki die de score voor de tweede keer in evenwicht bracht. Piszczek en Reus (vanop de strafschopstip) zorgden uiteindelijk voor de 4-2 cijfers. Bij de bezoekers werd Bungert ook nog uitgesloten.