Lima trapt Benfica naar (onverdiende) overwinning

SL Benfica heeft vanavond in extremis de winst gepakt tegen Juventus. De partij leek te gaan eindigen op 1-1, maar in de slotminuten bezorgde Rodrigo Lima de Italianen een ijskoude douche.

De wedstrijd kon eigenlijk niet beter beginnen voor SL Benfica. Na amper drie minuten voetballen verschalkte Ezequiel Garay Gianliugi Buffon met een listige kopbal. De Portugezen werden quasi onmiddellijk op de eigen helft gedrukt door Juventus, maar het duurde tot na de koffie vooraleer de Oude Dame - via Carlos Tevez - het oververdiende doelpuntje kon scoren.

De partij leek - ondanks het duidelijke veldoverwicht voor de bezoekers - te gaan eindigen op een gelijkspel, maar daar besliste Rodrigo Lima met een verschroeiende uithaal anders over. Benfica met de overwinning aan de haal, al moest doelman Artur Moraes de meubelen nog eens redden. Als het een troost mag zijn voor Juve: door het doelpuntje is in Turijn alles nog mogelijk.