Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Hattrick Diagne bezorgt Lierse winst tegen tien Waaslanders
Tamara Vereecken

Na een vliegende start stond Waasland-Beveren al na goed vijf minuten 0-2 voor, Lierse kon op het kwartier milderen tot 1-2. Na de rust viel W-B al snel met tien. De Pallieters konden hun numerieke meerderheid pas laat in de match benutten maar hielden de drie punten uiteindelijk dus wel thuis.

Tamara Vereecken in Lier

Stanley Menzo wijzigde z’n opstelling op meerdere plaatsen ten opzichte van vorige week. Ondermeer Arjen Swinkels, die deze week z’n contract verlengde en voor de match gehuldigd werd als speler van het seizoen, startte op de bank.
Bij Waasland-Beveren bedankte Bob Peeters jonkie Alec Luyckx voor zijn contractverlenging met een basisplaats. Ruben Gabriel zat een eerste van twee schorsingsdagen uit.

Aangezien er niet veel meer op het spel stond voor beide ploegen was het hopen op een leuke wedstrijd met vrank en vrij voetbal. En de match begon alvast veelbelovend. Na amper drie minuten kon Oumarou een uittrap van Steppe verlengen tot bij Emond die de bal over Berezovskyi in doel wipte, 0-1 voor de bezoekers. En diezelfde Emond zou luttele minuten later nog een tweede keer heel makkelijk scoren.

De furieuze start van de bezoekers zette Lierse al 0-2 in het krijt na amper zes minuten spelen, reden genoeg voor het thuispubliek om z’n ongenoegen te uiten. En dat schudde de Pallieters blijkbaar wakker want op het kwartier bracht Diagne z’n ploeg op 1-2.

De thuisploeg nam vanaf dat moment meer initiatief na een zwakke openingsfase en voetbalde aardig wat kansen bijeen. Diagne haalde uit van erg dichtbij, z’n schot werd echter geblokt door Bojovic. De verdediger van Waasland-Beveren zou even later flateren in de zestien maar gelukkig voor hem liet Farssi de gelijkmaker liggen door onbesuisd over te schieten.

Waasland-Beveren met tien

De verdere eerste helft ging het spel goed op en neer, al werden Berezovskyi en Steppe niet echt bestookt met grote doelkansen. We gingen dan ook rusten met dezelfde 1-2 op het bord.
Na de rust vielen de bezoekers al snel met tien na rood voor Bas Sibum omwille van een drieste tackle.

Hernan Losada achter de bal voor de daaropvolgende vrije trap, die ging richting verste paal waar El Messaoudi centimeters te kort kwam om de bal in doel te werken. Aan de overzijde miste Emond tot tweemaal toe de kans om z’n derde treffer van de avond tegen de netten te jagen. Eerst besloot hij alleen voor Berezovskyi recht op de goalie, bij poging twee mikte hij een pass van Maric over doel.

Goals Diagne doen match kantelen

Waasland-Beveren hield lang goed stand met z'n tienen, het was pas laat in de wedstrijd dat Lierse z'n voordeel zou halen uit de numerieke meerderheid. Een pegel van Losada knalde eerst nog op de dwarsligger maar de thuisploeg zou uiteindelijk wel de volle buit pakken.

Mbaye Diagne bracht z'n ploeg in de 80e minuut op gelijke hoogte. Eén minuut later waren de hattrick voor Diagne en de voorsprong voor Lierse dan een feit dankzij een erg mooi doelpunt van de Senegalees. In blessuretijd zette de ingevallen Wanderson de 4-2 eindstand op het bord.

Na een heel aangename wedstrijd met mooie kansen voor beide ploegen bleven de drie punten uiteindelijk op het Lisp. Lierse springt zo over Waasland-Beveren naar plaats drie in hun poule van play-off 2, al is dat louter voor de statistieken.