Oefenmatchen: Ratten houden Essevee op gelijkspel

Caroline Tonnelier
| 11 reacties

In de schaduw van het WK-geweld oefenden vandaag opnieuw enkele eersteklassers. Erg vlot ging het niet voor de ploegen uit onze pintjesliga.

SW Harelbeke – Zulte Waregem 1-1

Bij Zulte Waregem was het uitkijken naar de prestaties van onder meer Hazard, Benteke en Aneke. Zij konden zich alle drie in de kijker spelen. In de eerste helft toonde Kylian Hazard zich met een pegel richting het doel van Pieter Merlier, ex-doelman van Essevee. Een doelpunt van Aneke werd afgekeurd. De hoofdrol was echter weggelegd voor de ingevallen Jonathan Benteke, die voor de 0-1 tekende. Dat was echter niet voldoende voor de zege, want Delanoye zorgde vanop de stop voor de 1-1 eindstand.

Rapid Leest – KV Mechelen 1-4

In tegenstelling tot wat de uitslag zou doen vermoeden had KV Mechelen het niet onder de markt met tweedeprovincialer Rapid Leest. Pas in de slotfase kon de eersteklasser afstand nemen. De thuisploeg kwam via Van Mullem zelfs op voorsprong. Adesanya toonde zich alweer goed voor twee doelpunten en deed ook nog een derde keer de netten trillen, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Mokulu deed niet onder voor zijn ploegmaat en mocht ook twee keer juichen.

FC Gullegem – AA Gent 0-1

Tegen Standaard Wetteren en De Pinte had AA Gent er nog een doelpuntenkermis van gemaakt, maar dat lukte niet tegen FC Gullegem. De West-Vlamingen hielden dankzij een sterk keepende Degrendel goed stand. Hij kon echter niet voorkomen dat Commeyne met een own-goal toch de zege aan de Buffalo’s bezorgde. AA Gent miste na de rust nog een strafschop.