Anderlecht wint tegen derdeklasser dankzij goal Kabasele

Anderlecht heeft zijn laatste oefenpot gewonnen met 0-1. Tegen derdeklasser Deinze stuurde Besnik Hasi een heel jonge ploeg de wei in. Enkel Najar speelde zondag mee in de Supercup.

Anderlecht trad aan met een volledige B-ploeg. Enkel Andy Najar kreeg wat speelgelegenheid vanwille zijn late terugkeer. Anderlecht - met enkel Kabasele in de spits - had wel baloverwicht, maar had het moeilijk kansen af te dwingen. Kabasele was er drie keer kortbij, maar paal en keeper hielden hem van een doelpunt. En Buysse had geluk dat de dwarsligger hem van een own goal hield.

In de tweede helft waren er een paar kansen voor Arne Naudts - overgekomen van Cercle - en Ruben Pyck, maar paal en Kudibama hielden hen van een goal. Maar voor Kabasele was vierde keer goeie keer en na een mooie pass van Kljestan opende hij de score op de 68ste minuut. Een lange bal van Kljestan en hij trapte in één tijd onder de voor de rest sterke Brecht Lalement door. Even een opmerking: zeker een keeper die hoger mee kan.

Het bleef bij een kleine zege voor de jonge ploeg die Hasi de wei instuurde. Uitblinkers? Vooral Kabasele die zich alleen in de aanval echt wel wist te verdedigen.

Anderlecht: Kudimbana, Bastien, Matthys, Heylen, Dendoncker, Najar (45' Armenteros (75' Denayer)), Wigor (72' Bourard), Kabasele, Haagen (83' De Medina), Kljestan, Vico (60' Alper), Kudimbana