Bergen laat zege tegen STVV glippen in slotfase

Jens Jacobs

In de tweede klasse stond vanmiddag de topper tussen Bergen en STVV op het programma, die de punten deelden in een 1-1 gelijkspel. Saussez ging in de slotfase in de fout, Schoofs miste een penalty.

STVV liet in de eerste helft de voorsprong liggen. Twee kopbalkansen gingen naast, maar de Limburgers lieten dé kans liggen toen Kere met een elleboogstoot in de 16 een penalty veroorzaakte. Schoofs zette zich achter de bal, maar mikte de elfmeter naast het doel. Vlak na rust strafte Bergen af, een voorzet van op rechts werd binnengetrapt door Gnohéré.

Sint-Truiden claimde even later opnieuw een penalty, maar vond geen gehoor bij de scheidsrechter. Bergen werd alsmaar beter in de tweede helft, maar vlak voor affluiten ging doelman Saussez in de fout. Hij liet een kopbal van Kotysch door de vingers glippen, beide titelkandidaten moesten zich dus tevreden stellen met een gelijkspel. Nog in tweede won Eendracht Aalst vanmiddag thuis van Racing Mechelen met 2-1.