Courtois en Hazard maken indruk

Caroline Tonnelier
| 14 reacties

Chelsea heeft zijn start in de Premier League niet gemist. De ploeg van Mourinho kwam wel nog achter tegen Burnley, maar zette de situatie snel recht en won met 1-3. Courtois en Hazard speelden een goede wedstrijd.

Zoals verwacht kreeg Thibaut Courtois de voorkeur op Petr Cech. In de spits rekende Mourinho op Diego Costa. Beide spelers zouden zijn vertrouwen niet beschamen. Een eerste clean sheet zat er echter niet in voor Courtois. Met een schitterende volley liet Scott Arfield onze nationale doelman kansloos en zette hij de 1-0 op het bord voor promovendus Burnley.

Hazard past aan honderd procent

Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van die verrassende voorsprong. Diego Costa zorgde immers al snel voor de gelijkmaker. De Spanjaard had amper 17 minuten nodig om zijn eerste treffer in de Premier League te laten optekenen. Enkele minuten later werkte Schürrle een uitstekende actie van The Blues af. De aanzet van de actie kwam van Eden Hazard, die in de eerste helft honderd procent van zijn passen afleverde bij een ploegmaat. De heerlijke assist kwam op naam van Cesc Fabregas.

Nog voor de pauze besliste Chelsea de wedstrijd helemaal. Daarvoor zorgde Ivanovic, op aangeven van alweer Fabregas. Een veelbelovende start voor The Blues en in de tweede helft kon ook Thibaut Courtois zich tonen. Hij hield met een uitstekende save Arfield van zijn tweede goal. Ook bij Chelsea waren ze onder indruk, zo bleek op Twitter.