Doelpuntenkermis in Camp Nou bij debuut Suarez

Caroline Tonnelier
| 4 reacties

Luis Suarez heeft zijn debuut gemaakt bij FC Barcelona. Hij viel in de slotfase van de vriendschappelijke wedstrijd tegen het Mexicaanse Club Leon in. De Catalanen wonnen met 6-0.

Het duel kaderde in de jaarlijkse Trofeo Joan Gamper, die gepaard gaat met de voorstelling van de nieuwe ploeg. Luis Suarez kreeg zijn officiële presentatie en ook Thomas Vermaelen werd aan het grote publiek voorgesteld.

De wedstrijd zelf werd een doelpuntenkermis. Al in de eerste helft was de partij beslist. Messi opende na drie minuten de score en tien minuten later verdubbelde Neymar de voorsprong voor de gastheren. De Braziliaan zorgde met een hakje voor de 3-0 ruststand.

Twee doelpunten voor Munir

De 18-jarige Munir El Haddadi pikte als invaller na de pauze ook zijn doelpuntjes mee. Hij nam de 4-0 en de 5-0 voor zijn rekening. Sandro zette op aangeven van Samper de 6-0 eindstand op het bord. Een kwartier voor het einde mocht Suarez opdraven, maar hij kon de netten niet doen trillen bij zijn debuut.