Datum: 23/08/2014 20:00
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Regenboogstadion
Aneke redt in allerijl puntje voor Zulte Waregem tegen Moeskroen

Zulte Waregem en Moeskroen hebben aan de Gaverbeek 1-1 gelijkgespeeld. Diaby en Aneke zorgden voor de goals, Delacourt en D'Haene voor de rode kaarten in een duel waar Zulte Waregem vooral na de koffie naarstig op zoek ging naar de verdiende gelijkmaker.

Aernout Van Lindt in Waregem

Zulte Waregem had na een loodzwaar programma amper 4 op 12 gepakt in de vaderlandse competitie. Bovendien werd het vroeg uitgeschakeld in Europa, dus wou het in de komende weken punten pakken om vertrouwen te tanken. Dat moest het tegen een Moekroen vol vertrouwen doen: zij overklasten vorige week nog Standard en spelen een mooie competitiestart.

Rachid Chihab had dan ook geen enkele reden om iets te wijzigen aan zijn startende elf: de organisatie staat er als een huis en iedereen kent zijn plaats op het veld. Iets wat bij Zulte Waregem door allerhande blessures lastiger is: Sylla niet 100%, Skúlason geschorst en Colpaert terug: logischerwijze een aantal wissels, al kwam ook Aneke terug op de 10 postvatten. Messoudi begon op de bank, maar kreeg een halfuur.

Venijn zit in staart van eerste helft: goal en rood Moeskroen

De eerste helft had bijzonder weinig om het lijf: de thuisploeg was misschien wel het meest dreigend, maar verder dan wat halve kansjes kwamen geen van beide teams. Het spel op het middenveld was vaak slordig, bij de laatste pass ging telkens wel iets mis.

Dan maar van ver proberen, dachten Langil en co. Ook dat recept leek aanvankelijk niet te werken, tot Bossut zich verkeek op een bal van Badry en loste. Als de kippen er bij: Badri, goed voor zijn vierde van het seizoen al.

Lang duurde de hoerastemming bij de bezoekers echter niet, want vlak voor rust werd het gedecimeerd. Delacourt kwam wild in op Ekangamene en kreeg een rood karton: de bezoekers nog meer dan een helft met een man minder verder.

Moeskroen pompt, Aneke redt punt

Bij de rust greep Dury in: Sylla en Bongonda kwamen in de plaats van Ekangamene en Trajkovski. Alles op alles zetten en met de nieuwkomers leek dat ook te lukken: Sylla kopte een paar keer krachtig, maar vond telkens Cros op zijn weg. En de acties van Bongonda waren snedig - een echte slangenmens - maar iemand aanspelen leek er net niet in te zitten.

Hoe verder de match liep, hoe meer het pompen werd voor de bezoekers. Ze kwamen er nog enkele keren snedig uit, maar het was toch de thuisploeg die echt aandrong. En minstens een punt verdiende, maar het duurde tot twee minuten voor tijd voor Aneke eindelijk de netten van Cros kon bolzetten. Met een enig mooie knal zette hij de 1-1 op het bord. D'Haene werd nog uitgesloten bij de thuisploeg na een fout als laatste man, maar het gelijkspel bleef op het bord staan.