Overzicht EL: Twee op vier voor Nederland en twee treffers Thorgan Hazard

In de Europa League wordt vanavond beslist welke ploegen zich kwalificeren voor de poulefase. Wij zetten de resultaten in een overzicht voor u.

Twee op vier voor Nederland

Slechts twee van de vier Nederlandse deelnemers zijn erin geslaagd zich te plaatsen voor de poulefase. Het sprookje van PEC Zwolle eindigde in Praag, waar het met 3-1 verloor van Sparta. Twente verlaat dan weer met het schaamrood op de wangen Europa: het raakte niet voorbij Qarabag (1-1). Feyenoord kon een blamage maar net vermijden: in de slotseconden redden de Rotterdammers hun vel tegen Zorya. Na een spectaculaire wedstrijd werd het 4-3. PSV won vrij eenvoudig met 0-2 bij Shakhtyor dankzij alweer twee treffers van Depay.

Borussia Mönchengladbach - Sarajevo 7-0

Borussia Mönchengladbach maakte er een ware doelpuntenkermis van tegen Sarajevo. Ook Thorgan Hazard kon zijn doelpuntjes meepikken. Hij scoorde één treffer op penalty en legde in blessuretijd de eindstand vast. Hrgota deed met drie rozen nog net iets beter.

Omonia - Dinamo Moskou 1-2 (heen: 2-2)

Dinamo Moskou kwam op eigen veld niet verder dan een gelijkspel tegen Omonia, maar zette die scheve situatie op verplaatsing recht. Makkelijk ging dat helemaal niet voor de ploeg van Vainqueur, die zelf met twee keer geel van het veld gestuurd werden. Pas diep in blessuretijd bezorgde Samba de bezoekers de kwalificatie.

Krasnodar - Real Sociedad 3-0 (heen: 1-0)

Real Sociedad werd verrassend uitgesloten. De Basken verloren met 3-0 van Krasnodar. Joãozinho opende de score vanop de stip en in de slotminuten beslisten Pereyra en Ari het duel in het voordeel van de thuisploeg.