Overzicht Nederland: AZ klimt uit het dal door overwinning in Dordrecht

AZ Alkmaar weet weer wat winnen is in de competitie. Na een 0 op 6 kon het nu in Dordrecht aanknopen met de driepunter: 1-3. En wat gebeurde er op de andere voetbalvelden in de Eredivisie?

Dordrecht - AZ 1-3

Dordrecht - AZ, dat is ook een duel tussen twee Belgen. Aan de ene kant Meersman, aan de overkant Wuytens. En het was Wuytens die aan het langste eind trok deze keer.

Via Hupperts stonden de bezoekers uit Alkmaar snel op rozen, een kwartiertje later was het al over en sluiten via Tankovic, op aangeven van Berghuis.

Op het uur wisselden beiden de rollen om en wisten zo de eindstand op het bord te zetten, tussendoor had Lieder even kunnen milderen en spanning brengen voor een minuut of vijf. Dordrecht staat nu met 4 op 12 en ziet AZ over zich heen wippen.

Excelsior - Heracles 3-1

De bezoekers kwamen via Avdic snel op voorsprong, maar daarna ging het hard voor de thuisploeg. Tien minuten na de rust stond de eindstand al op het bord.

De Rotterdammers pakken zo knap 7 op 12, terwijl Heracles nog wacht op zijn eerste punt dit seizoen. Het einde van coach de Jonge lijkt dan ook nakend.

Cambuur - ADO Den Haag 3-2

Derijck mocht bij de bezoekers snel invallen voor de geblesseerde Zuiverloon en zorgde zo voor een Belgisch tintje. Winnen lukte echter niet, met dank aan onder andere twee doelpunten van Bakker voor de thuisploeg.

Heerenveen - Utrecht 3-1

Marzo speelde de hele match voor de thuisploeg en won. Op slag van rust pakte hij geel.