Overzicht Premier League: City thuis onderuit, waanzinnig slot in Newcastle

Manuel Gonzalez
| 3 reacties

Eerder op de dag geraakte Manchester United niet verder dan een scoreloos gelijkspel op het veld van Burnley, maar de buren uit City gingen zelfs onderuit. En er stonden nog wedstrijden op het programma.

Manchester City 0 - 1 Stoke City

Mame Diouf kroonde zich vanmiddag tot de matchwinnaar bij Stoke. De Senegalees tekende op het uur voor het enige treffer van de partij op het veld van City, met Vincent Kompany negentig minuten op het veld. Pikant detail: in de slotfase hadden de blauwhemden een strafschop verdiend nadat Yaya Touré onderuit gehaald werd. Voor de volledigheid: The Noisy Neighbours beginnen aan de Premier League met een zes op negen.

Newcastle United 3 - 3 Crystal Palace

De partij leek te eindigen op een 2-2-gelijkspel, maar de slotfase van de partij was om te smullen. Mike Williamson tekende twee minuten voor affluiten voor de 3-2. The Magpies zetten al een feestje in, maar in de absolute blessuretijd schonk Wilfried Zaha zijn team alsnog een verdiend puntje.

West Ham United 1 - 3 Southampton FC

Cheikhou Kouyaté werkte zich de voorbije weken al op tot een belangrijke pion bij West Ham United, maar The Irons konden vanmiddag ook al niet winnen. Net als op de openingsspeeldag tegen Tottenham Hotspur werd vanmiddag verloren. Deze keer tegen Southampton. Morgan Schneiderlin was bij de bezoekers de grote man met twee rozen.