Overzicht Serie A: Napoli wint in extremis, Internazionale drawt

Caroline Tonnelier
| 15 reacties

AC Milan heeft in dit nieuwe seizoen zijn start niet gemist. Tegen Lazio won het met 3-1. Torino hield dan weer Internazionale in bedwang, terwijl SSC Napoli net voorbij Genoa geraakte.

AC Milan 3 - 1 SS Lazio

Milan kwam op eigen veld al vroeg op voorsprong. Na zeven minuten opende Honda al de score op aangevan van Stephan El Sharaawy. Het was wachten tot de tweede helft alvorens er nog een doelpunt te bewonderen was in San Siro. Sulley Muntari verdubbelde negen minuten na de pauze de voorsprong voor de thuisploeg, terwijl twee omgezette strafschoppen uiteindelijk voor de eindstand zorgden.

Genoa 1 - 2 SSC Napoli

Dries Mertens is het nieuwe seizoen niet als titularis begonnen. De Rode Duivel kreeg maar een half uurtje speelgelegenheid op het veld van Genoa, maar reisde achteraf naar huis met drie punten in de sportzak. José Callejon had de blauwhemden na amper drie minuten op voorsprong gezet, maar Mauricio Pinilla zorgde met een doelpuntje voor de gelijkmaker. In blessuretijd schonk Jonathan de Guzman zijn team de volle buit.