Reactie Ook Genk-Club met betwiste fases: Buitenspelgoal en niet-gefloten strafschoppen

Ook Genk-Club met betwiste fases: Buitenspelgoal en niet-gefloten strafschoppen

Het is weer een weekendje waarin de scheidsrechter geen al te beste punten scoren. Delferière kreeg het zaterdag al te horen na Lierse-Anderlecht, zondag was het de beurt aan Alexandre Boucaut om wat fases verkeerd te beoordelen.

Het was ook wel wat zondagnamiddag. Het begon net voor rust toen Gedoz al snel de 1-0 van Cissé ongedaan maakte. Duidelijk vanuit buitenspel wel... "Op het moment van de trap stond ik buitenspel, daarna niet meer", verdedigde de Braziliaan zich vruchteloos. Daarmee gaf hij immers aan dat de scheidsrechter wel degelijk ongelijk had door de goal toe te kennen, want het buitenspel wordt niet opgeheven omdat de doelman het leer afweert.

Het compenseert elkaar

Maar ook een aantal strafschopfases werden met de mantel der liefde (of blindheid) bedekt. Zo kon Boucaut er maar liefst drie fluiten: duwfout op Kara, dubieuze tackle op Storm en hands van Castagne. "Dat buitenspel kan wel zijn, maar wij hadden ook een strafschop moeten krijgen in de laatste minuut", vond debutant Vormer. "Dat compenseert elkaar."

Bij Genk dachten ze er natuurlijk anders over. "Als we die goal niet slikken net voor rust kunnen we in de tweede helft wat meer op de counter spelen", zei Buffel. "De scheidsrechter maakt ook fouten, daar moeten we niet over blijven doorgaan, maar het is wel spijtig", toonde doelpuntenmaker Cissé zich mild.