Jong Anderlecht laat zich ringeloren op stilstaande fases door Galatasaray

Manuel Gonzalez
| 4 reacties

De U19 van Anderlecht zijn hun Champions League ook gestart, maar het werd een zware dobber tegen Galatasaray. Drie stilstaande fases werden de jonge garde van Mo Ouahbi fataal.

Ouahbi zorgde zelfs voor een verrassing door de 15-jarige Mile Svilar, zoon van Antwerp-monument Ratko, aan de aftrap te brengen in plaats van Liam Bossin. Een groot talent, maar ook Bossin staat hoog aangeschreven. Waarschijnlijk is er dus een beurtrol afgesproken.

Twee own goals

In ieder geval begon Jong Anderlecht goed aan zijn wedstrijd, maar kansen kon het niet afdwingen. Aaron Leya Iseka zat op de bank en dus werd de spitspositie door Alper Ademoglu ingenomen. Na 34 minuten spelen moest Svilar zich een eerste keer omdraaien na een hoekschop die werd binnengekopt door Gelmen. En nog voor de rust verdubbelde Galatasaray zijn voorsprong dankzij een own goal van De Medina bij een vrije trap.

En nog was het onheil niet voorbij voor Anderlecht, want in de tweede helft kwamen de Turken op 3-0, opnieuw via een own goal. Deze keer was Wout Faes de ongelukkige die een vrije schop binnenwerkte.

Anderlecht: Svilar, Faes, De Medina, Matthys, Scholl (46' Leya Iseka), Bitsindou, Jellal, Bourard (63' Vancamp), Mikal (80' Bah), Ademoglu, Kawaya