Groep E: Bayern op de valreep

Manuel Gonzalez
| 19 reacties

De eerste echte topper in de Champions League is gewonnen door Bayern München. De Duitse landskampioen kon pas in het slot van de wedstrijd het verschil maken tegen Manchester City.

Bayern München 1-0 Manchester City

De absolute topaffiche van de eerste speeldag in de Champions League was de confrontatie tussen Bayern en Manchester City. De wedstrijd leverde niet wat vooraf verwacht werd en leek zelfs te gaan afstevenen op een scoreloos gelijkspel. De Duitsers vonden in de slotfase dan toch de weg naar de netten. Via de rug van Götze ging een poging van Boateng voorbij Hart.

Vincent Kompany speelde de volledige wedstrijd bij de bezoekers, maar viel net als zijn collega's in de verdediging toch op door een aantal foutjes. De Engelsen mochten zich dan ook gelukkig prijzen dat Bayern niet al eerder de score geopend had en dat de bal niet op de stip werd gelegd na een aantal penaltygevallen. Joe Hart kon zich dan ook een aantal keer onderscheiden, vooral in de eerste helft. Ook Man City kreeg echter de nodige kansen op de 0-1, maar met name Aguëro miste in het absolute slot van de match de kans op een tegentreffer.

AS Roma 5-1 CSKA Moskou

Radja Nainggolan debuteerde vanavond met AS Roma in de Champions League. Tegenstander CSKA Moskou bleek geen partij voor de Italianen, die na vier jaar hun terugkeer op het hoogste Europese niveau vierden. Het werd dan ook een ware doelpuntenkermis in de Italiaanse hoofdstad.

Na minder dan twintig minuten stond het al 3-0 voor AS Roma. Iturbe gaf het goede voorbeeld, waarna Gervinho even later de voorsprong voor de thuisploeg verdubbelde. Even later was het aan Maicon om zijn doelpuntje mee te pikken. Nog voor de pauze stond de 4-0 op het bord dankzij de tweede treffer van Gervinho. Ook na de rust bleef CSKA ontstellend slap verdedigen. Alsof dat nog nodig was, hielp Ignashevich de thuisploeg een handje met een own-goal. Musa kon uiteindelijk nog milderen met een eerredder.