Groep F: Alles gelijk na eerste speeldag

Manuel Gonzalez
| 13 reacties

Chelsea is er niet in geslaagd zijn openingswedstrijd in de Champions Leauge te winnen. Het bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen Schalke. Dezelfde uitslag stond op het bord na de wedstrijd tussen Maribor en Sporting.

Chelsea 1-1 Schalke

Chelsea is momenteel in bloedvorm in de Premier League en stond dan ook vol vertrouwen aan de aftrap tegen Schalke. De Duitsers zijn minder op dreef in de Bundesliga en kregen afgelopen weekend nog een pandoering. Mourinho koos in doel gewoon voor Thibaut Courtois en liet ook Hazard starten. Diego Costa daarentegen startte op de bank ten voordele van Didier Drogba.

In afwezigheid van zijn landgenoot was het Fabregas die eens zelf scoorde in plaats van een assist te geven. De Spanjaard maakte in de fase voorafgaand aan het doelpunt wel een overtreding, maar de ref liet doorspelen. Daardoor kreeg Hazard de kans om een heerlijke assist af te leveren. Een jeugdig Schalke liet zich echter niet van de wijs brengen en kwam zowaar terug tot 1-1. Courtois, die zich een paar keer kon tonen, was kansloos bij de tegentreffer van Huntelaar. Chelsea drukte nog door, maar onder meer Hazard miste een aantal kansen op de 2-1.

Maribor 1-1 Sporting

In de schaduw van het duel tussen Chelsea en Schalke werkten ook Maribor en Sporting hun openingswedstrijd af. Het werd een aangenaam duel met behoorlijk wat kansen voor beide teams. De Portugezen waren toch de betere en kwamen verdiend op voorsprong. Het was wachten tot de 80e minuut alvorens Nani de score kon openen. Zijn doelpunt volstond echter niet voor de zege. In blessuretijd scoorde de 18-jarige invaller Zahovic de 1-1, goed voor een punt.