Groep H: BATE Borisov krijgt pak slaag

Groep H is op papier niet meteen de aantrekkelijkste groep in de poulefase van de Champions League. Dat liet Porto alvast niet aan zijn hart komen: het maakte er tegen BATE Borisov een doelpuntenfestival van.

Porto 6-0 BATE Borisov

FC Porto mag in groep H de groepswinst ambiëren en omzeilde moeiteloos de eerste klip. BATE Borisov kreeg in Portugal een pak slaag. De Wit-Russen hielden het amper vijf minuten uit. Het was Brahimi die de eerste treffer van de avond liet optekenen. De spits scoorde iets na het halfuur al zijn tweede, goed voor de 2-0. Nog voor de pauze was de wedstrijd helemaal gespeeld na de treffer van Martinez.

In de tweede helft ging Porto op zijn elan voort. Brahimi was het scoren nog niet moe en vervolledigde zijn hattrick, die hem meteen ook topschutter maakt in deze campagne. Adrian Lopez zorgde net na het uur voor de forfaitscore, maar dat bleek nog niet het einde van de lijdensweg voor BATE Borisov. Invallers Tello en Aboubakar wilden zich ook tonen, met de laatste in de rol van afwerker.

Athletic Bilbao 0-0 Shakhtar Donetsk

De doelpunten die er in Porto in overvloed waren, ontbraken dan weer in Bilbao. Het duel tussen Athletic en Shakhtar eindigde op een scoreloos gelijkspel. Doelman Iraizoz moest zich een aantal keer onderscheiden en voorkwam bij pogingen van onder meer Douglas Costa en Darijo Srna de 0-1 voor de bezoekers. In de slotfase kwam Athletic nog opzetten, waardoor het gelijkspel al bij al een billijke uitslag was.