Het rapport: hoe deden onze landgenoten het in de Champions League?

Manuel Gonzalez
| 5 reacties

Naast RSC Anderlecht kwamen gisteren nog vier landgenoten dansen op het Kampioenenbal. De Belgische landskampioen gaf de overwinning dan wel uit handen, maar de anderen wonnen wel hun wedstrijd. Een overzicht van het Belgische feestje.

Door Cédric De Volder

Witsel doet touwen trillen, Zenit zegeviert

Bij Zenit St. Petersburg stonden Nicolas Lombaerts en Axel Witsel negentig minuten tussen de krijtlijnen. Vooral voor laatstgenoemde werd het een speciale avond: de Rode Duivel slaagde erin om te scoren tegen zijn voormalige werkgever. Witsel maakte drie seizoenen geleden nog het mooie weer in het Estadio Da Luz van SL Benfica.

De Russische grootmacht won uiteindelijk met 0-2. De prestatie van Lombaerts? Die was zoals altijd meer dan degelijk. Al werd het de voormalige Buffalo in het slot van de partij toch eventjes zwart voor de ogen. Al moet het gezegd: de verdediger zette zijn foutje zelf zonder problemen recht.

Ferreira-Carrasco: debuut zonder overschot

Yannick Ferreira-Carrasco maakte gisteren dan weer zijn Europese debuut met AS Monaco. De Monegasken namen een 'sabbatdecennium' in de Champions League, maar bij de terugkeer was het meteen prijs. Bayer Leverkusen was dan wel gedurende negentig minuten de betere ploeg, maar uiteindelijk won ASM met het kleinste verschil.

Ferreira-Carrasco kreeg van Leonardo Jardim een basisplaats en werd pas enkele minuten voor het einde van de wedstrijd naar de kant gehaald. De flankaanvaller speelde dan wel geen wereldmatch, maar liet zich enkele keren opvallen met een splijtende pass. Aanvallend was het bij momenten echter nog te weinig, al lag dat vooral aan het Duitse overwicht.

Mignolet gaf bijna zege weg

Liverpool FC pakte de volle buit tegen het Bulgaarse Ludogorets na een doldwaze slotfase. The Reds leken de partij te winnen na een laat doelpunt van Mario Balotelli, maar een minuutje in blessuretijd ging het mis. Simon Mignolet kwam onoordeelkundig uit zijn kooi en zag hoe Dani Abalo de gelijkmaker in doel schoof. Gelukkig voor Big Si ging het licht bij zijn collega-doelman aan de overkant even later helemaal uit...

Ook vanavond komen nog enkele landgenoten in actie in de Champions League. Radja Nainggolan maakt zijn debuut tegen CSKA Moskou, terwijl Eden Hazard en Thibaut Courtois Schalke 04 ontvangen. Vincent Kompany trekt naar Beieren en Urko Pardo mag met APOEL op bezoek in het Camp Nou van de (afwezige) Thomas Vermaelen.