Ajax op diefje weg met drie punten uit De Kuip

Ajax heeft de klassieker in en tegen Feyenoord gewonnen met 0-1. Op een diefje, dat mag wel gezegd worden, want Feyenoord had een karrenvracht aan kansen, maar kreeg de bal niet tegen de netten.

Feyenoord had in de eerste helft zeker twee of drie keer moeten scoren, maar stond bij de rust wel 0-1 in het krijgt. Clasie en Schaken hadden de eerste drie minuten al twee keer de deklat getroffen. Ajax stond er bij en keek er naar, maar had aan één schitterende vrije trap genoeg om op voorsprong te klimmen. De Ronaldo-achtige vrijschop van Ricardo Van Rhijn ging onhoudbaar voorbij Vermeer.

Feyenoord bleef Ajax wegdrummen en Kazim-Richards had nog twee keer kunnen en moeten scoren, maar de Engels-Turkse spits kreeg bizar genoeg de bal niet voorbij Cillessen. Ook in de tweede helft bleef Feyenoord kansen bij elkaar voetballen, maar Cillessen leek onklopbaar en Te Vrede kreeg de bal niet door het bos van benen. Door het verlies blijft Feyenoord onderaan bengelen met slechts vijf punten uit zes wedstrijden.