Diederik Geypen
| 3 reacties

Napoli heeft zijn seizoen in de Serie A dramatisch geopend. De kloof tussen Dries Mertens en andere titelkandidaten AS Roma en Juventus bedraagt al zes punten.

Vorige week ging Napoli in eigen huis met het kleinste verschil ten onder tegen Chievo. Het team van Rafa Benitez had dus wat recht te zetten, maar een gezondheidswandeling werd het niet in het Stadio Communale Friuli van Udinese allesbehalve.

Voor rust kon geen van beide ploegen een doorbraak forceren, en ook na de pauze was het lang wachten op doelpuntje. Dat viel er uiteindelijk in minuut 70. Verdediger Danilo schoot de thuisploeg op 1-0.

Dat was het seizoen om Dries Mertens in te brengen. De Rode Duivel, die donderdag in de Europa League nog twee keer scoorde, moest het tij doen keren. Tevergeefs. De zuiderlingen liepen tegen hun tweede nederlaag in drie duels aan.