Rode lantaarn Heist verrast koploper OHL, Antwerp verliest al voor de 4e maal

Diederik Geypen
| 19 reacties

In de Proximus League stonden zaterdagavond vijf duels van speeldag 8 op het menu. Leider OHL liet zich verrassen door de laatste in de stand, Antwerp verliest de voeling met de top na de vierde nederlaag van het seizoen.

OH Leuven - KSK Heist 0 - 2

Door het gelijkspel van eerste achtervolger Lommel United vrijdag bij Bergen konden de Leuvenaars hun voorsprong in de stand verder uitdiepen. Dat gebeurde niet. In de eerste helft had Croizet nochtans de 1-0 aan de voet, maar hij miste zijn elfmeter.

Hekkensluiter Heist wachtte geduldig haar moment af en sloeg tien minuten voor tijd toe via Nkuman. In de slot van de partij stelde Vanderputte de gouden zege veilig.

R. Antwerp FC - KAS Eupen 1 - 2

Het lijkt alweer niet het seizoen van the Great Old te zullen worden. Antwerp verloor al voor de vierde keer in acht wedstrijden. Op het kwartier mocht Di Lallo al de kleedkamers opzoeken na zijn tweede gele kaart. De oudste club van het land zo bijzonder lang met zijn tienen voort.

Dat lukte aardig, maar in de tweede helft sloegen de Oostkantonners in vijf minuten twee keer snoeihard toe. Asamoah en Garcia scoorden voor de bezoekers. De aansluitingstreffer van Owusu vanop de stip kwam te laat.