Dames van Standard blijven eenzaam leider

Bart Hermans

Standard blijf in de BeNe League ongeslagen en heeft het maximum van de punten na vier speeldagen. Het won op het veld van Telstar met 0-2. In de andere wedstrijden was Anderlecht het enigste Belgische team dat punten kon pakken

Telstar – Standard: 0-2

Leider Standard heeft met 0-2 gewonnen op het veld van Telstar. Na de rust bracht Lewerissa de bezoeksters op voorsprong. In de extra tijd maakte Schoenmakers het helemaal af.

Doelpunten: 48’ Lewerissa (0-1), 92’ Schoenmakers (0-2)

ADO Den Haag – OHL: 4-0

Zware nederlaag voor Leuven op het veld van ADO Den Haag. De wedstrijd was aan de rust al gespeeld na doelpunten van Beerenstyn, Jansen en Oudejans. In de tweede helft dikte Beerenstyn met haar tweede de score nog verder aan.

Doelpunten: 12’ Beerenstyn (1-0), 21’ Jansen (2-0), 35’ Oudejans (3-0), 81’ Beerenstyn (4-0).

Heerenveen – Ajax: 0-3

Bakker bracht de bezoeksters uit Amsterdam al snel op voorsprong. Net na het uur verdubbelde Pieëte de score. In de laatste minuut werd het uiteindelijk nog 3-0 door het tweede doelpunt van Pieëte.

Doelpunten: 3' Bakker (0-1), 62’ Pieëte (0-2), 90’ Pieëte (0-3).

Twente – Club Brugge: 5-0

Ook Club ging zwaar onderuit deze speeldag. Dekker scoorde al snel de openingstreffer. Nog voor het kwartier stond het al 2-0 via Roord. Voor de rust dikte Anane de score nog verder aan. In de tweede helft maakte scoorde Dekker nog tweemaal.

Doelpunten: 8’ Dekker (1-0), 13’ Roord (2-0), 43’ Anane (3-0), 47’ Dekker (4-0), 74’ Dekker (5-0).

Anderlecht – PEC Zwolle: 4-1

Anderlecht won wel tegen zijn Nederlandse tegenstander al moest het wel een tijdje wachten voor het kon scoren. Iets voorbij het uur opende Blave de score en zes minuten later was het opnieuw prijs voor Blave. Wiard legde twee minuten later de 3-0 binnen. Op het einde scoorde beide ploegen elk na eenmaal waardoor de wedstrijd de wedstrijd op 4-1 eindigde.

Doelpunten: 64’ Blave (1-0), 70’ Blave (2-0), 72’ Wiard (3-0), 90’ ? (4-0) 91' (4-1).

AA Gent – PSV/FC Eindhoven: 0-1

De Nederlanders gingen in Gent met het kleinste verschil winnen na een doelpunt van Vermeulen.

Doelpunt: 10’ Vermeulen (0-1).